آخرین اخبار
کد مطلب: 79458
تلخيِ "کشف حجابي" که در ذائقه امام(ره) ماند/رهبر معظم انقلاب: "حجاب"سنگين شدن کفه‌ آبرو و احترام زن است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 851

به گزارش سلام لردگان، برنامه‌ريزي و اجراي سياست‌هاي مناسب براي حوزه‌هاي گوناگون سياسي و اجتماعي در چارچوب نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران تنها با لحاظ كردن اهداف و آرمان‌هاي واقعي نهفته در ارزش‌هاي والاي انقلاب اسلامي ممكن خواهد بود.

ارزش‌هاي بي‌بديلي كه از يك سو در كلام و عمل "رهبر كبير انقلاب" و از طرف ديگر در انديشه‌هاي "مقام معظم رهبري" به صورت كلي منسجم و يك پارچه وجود دارند؛ در واقع سياست‌گذاري در چارچوب قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تنها با در نظر گرفتن اصول اساسي حاكم بر اين دو منبع عظيم و گرانقدر است كه مي‌تواند مفيد واقع شود و مردم و نظام مقدس اسلامي را هر روز در مسير‌هاي جديد ترقي و منازل استوار توسعه پايدار به پيش راند.

پر واضح است كه انديشه "مقام معظم رهبري" بعنوان يك كل منسجم و واحد در افق‌هاي بلندمدت خود نقاط روشني را دنبال مي‌كند؛ خطابه‌ها و تذكراتي كه ايشان هر بار متناسب با شرايط و مقتضيات سياسي- اجتماعي براي هدايت دولتمردان نظام در راستاي اجراي وظايف قانوني‌شان در دوره‌هاي متفاوت زماني ايراد كرده‌اند، هركدام بخش‌هاي متنوع اين كل منسجم را نشان مي‌دهند.


يكي از مهمتر‌ين بخش‌هاي انديشه "مقام معظم رهبري" وجوه فرهنگي اين كل منسجم و واحد است

از نگاه "رهبر معظم انقلاب" فرهنگ امري تزييني و عادي نيست؛ ايشان در سخنراني امسال خود در حرم مطهر امام رضا عليه السلام ضمن بر شمردن اهميت فرهنگ فرمودند: "عزيزان من فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است؛ فرهنگ مثل هوايي است که چه بخواهيم چه نخواهيم بايد تنفس کنيم، بنابراين اگر تميز باشد يا آلوده، اثر متفاوتي را برجامعه و کشور خواهد داشت.

ايشان با استناد به تأثير بي‌بديل فرهنگ در نگاه مردم به مسائلي نظير توليد داخلي، قانونگرايي و خانواده افزودند: همه رفتارهاي روزمره، عادات و «نگاه اقتصادي، اجتماعي و سياسي» مردم از فرهنگ آنها الهام مي‌گيرد، بنابراين باورهاي فرهنگي به همه مسائل و عرصه‌هاي ديگر سايه مي‌اندازد و مهم‌تر است.

توجه "مقام معظم رهبري" به فرهنگ در ارتباط مستقيم با ارزش‌ها و آرمان‌هاي اصلي پديد آورنده انقلاب اسلامي است. ارزش‌هايي برآمده از فرهنگ ايراني- اسلامي جامعه ايراني كه در نهايت به دنبال آفرينش زندگي سربلند ملي متناسب با خواست‌هاي ديني مردم مسلمان ايران است.

رهبر انقلاب تمرکز دشمنان بر موضوع فرهنگ را ناشي از اهميت فوق‌العاده اين موضوع دانستند و تاکيد کردند: مسئولان فرهنگي، بايد با حساسيت و هوشياري مراقب رخنه‌هاي بسيار خطرناک فرهنگي باشند و به وظايف ايجابي و دفاعي خود در اين زمينه عمل کنند.

از چند سال گذشته "حضرت‌آيت‌الله خامنه‌اي" درباره مقوله فرهنگ و سياستگذاري و جهت‌گيري‌ها در آن بسيار حساس و پيگير بوده‌اند؛ در يکي از ديدارهاي "رهبر معظم انقلاب" با دولت گذشته، ايشان خواستار رفع مظلوميت از حوزه فرهنگ و هنر شده بودند و فرمودند: "از بخش فرهنگ، رفع مظلوميت کنيد، بخش فرهنگ انصافاً بخش مظلومى است. واقعاً مسأله فرهنگ را دست‏‌ِکم نگيريد". اين دغدغه‌هاي رهبري همچنان وجود دارد و ايشان به مقوله فرهنگ به عنوان يک حوزه داراي اولويت جدي مي‌نگرند.(متن کامل بيانات اينجا)

 "رهبر معظم انقلاب اسلامي" بار ديگر نگراني‌هاي خود را درباره حوزه فرهنگ در ديدار گذشته خود با اعضاي مجلس خبرگان رهبري اعلام داشتند؛ "معظم‌له" خطاب به اين اعضا فرمودند: "يک مسئله هم مسئله‌ فرهنگ است؛ که آقايان هم حالا معلوم شد که نگراني داريد، بنده هم نگرانم. مسئله‌ فرهنگ، مسئله‌ مهمي است. اساس اين ايستادگي، اين حرکت و در نهايت ان‌شاءالله پيروزي، بر حفظ فرهنگ اسلامي و انقلابي است و تقويت جناح فرهنگي مؤمن، تقويت اين نهال‌هايي که روييده است در عرصه‌ي فرهنگ"


بنده هم در اين نگراني با شما سهيم هستم و اميدوارم که مسئولين فرهنگي توجه داشته باشند که چه ميکنند. با مسائل فرهنگي شوخي نميشود کرد، بي‌ملاحظگي نميشود کرد؛ اگر چنانچه يک رخنه‌ فرهنگي به‌وجود آمد، مثل رخنه‌هاي اقتصادي نيست که بشود [آن را] جمع کرد، پول جمع کرد يا سبد کالا داد يا يارانه‌ نقدي داد؛ اين‌جوري نيست، به اين آساني ديگر قابل ترميم نخواهد بود، مشکلات زيادي دارد. (متن کامل بيانات اينجا)


برآنيم تا در اين گفتار گريزي به مسئله "عفاف و حجاب" که از ارزنده‌ترين نمودهاي فرهنگي، اجتماعي در تمدن ايراني - اسلامي است اشاره کرده و طليعه اين نوشتار را به بيانات مستدل؛ جامع الاطراف و كاربردي "بنيانگذار کبير انقلاب" و "مقام معظم رهبري"؛ حضرت آيت الله خامنه‌اي در تبيين مقام و منزلت بانوان مسلمان اختصاص دهيم؛ چراکه از هر زاويه نگاه كنيم؛ جامعيَّت اين بيانات نوراني براي زنان و مردان پاكدامن و عفيف راهگشا خواهد بود:


"حجاب" رمز اسم ستار است و با مراتب تكامل عالم ارتباط تنگاتنگي دارد؛ چنين به نظر مي‌رسد كه وقتي زن مسلماني با حجاب خود در حركت است، در مركز عالم حركت مي‌كند و به محور عالم متصل است، زيرا او متذكر حقايقي است كه به حق متصلند.

جهان امروز جهان آگاهي و پذيرش حقيقت است؛ برخلاف اين كه سردمداران غربي همه تلاششان را به كار گرفته‌اند، كه نداي حقيقت به گوش مردمان تحت سلطه‌شان نرسد، ولي دنيا هر روز نسبت به حقايق بيدار و بيدارتر مي‌شود.

اهميت حجاب، نقش و دايره اثر آن درخودسازي و جامعه بخصوص در استحکام کانون گرم خانواده، همواره مورد توجه شريعت مقدس اسلام بوده و اهميت آن در قرآن نيز آمده است؛ پوشش ظاهري زن مسلمان، بخشي از حقيقت باطني و بيانگر انديشه‌ها و نظام ارزش دروني او بوده تا جايي که پوشش و لباس هر بشري، پرچم کشور وجود اوست؛ پرچمي که وي بر خانه وجودش نصب کرده و با آن اعلام مي‌دارد که از کدام فرهنگ متاثر است.

در پرده حجاب است که عفت و وقار زنان روزبه روز بر مقام و منزلت آنان مي افزايد؛ زن در سايه حجاب به موازات رسيدن به درجات بالايي از کمال و عظمت و سعادت، شخصيت خويش را حفظ مي‌کند تا جايي که حجاب در زمره يک ارزش واقعي پرچمدار عفت وشخصيت زنان خواهد بود و بي‌حجابي مهر بطلاني است بر همه ارزش‌هاي نهفته در وجود زنان و به عنوان يک ضد ارزش وسيله‌اي در دست انسان‌هاي فاسد امروز که زنان را به ورطه نابودي بکشاند.


"حجاب و عفاف" در بيانات "رهبر معظم انقلاب"

"خوشبختانه زنان جامعه‌ ما حقاً و انصافاً نه فقط در انقلاب ما، بلکه از گذشته هم همين جور بوده است؛ زنان متدين ما در ميدان‌هاي گوناگون و در همه‌ قضايا جزو پيشروان بودند؛ قبل از شروع مبارزات تند مشروطيت، زن‌ها در ميدان بودند، در يک برهه‌اي، مبارزات مشروطيت آرام بود؛ بعد شدت پيدا کرد، که همه وارد شدند. آن وقتي که هنوز همه وارد نشده بودند و در واقع فقط يک عده‌اي از علما و خواص دنبال اين قضايا بودند، زن‌ها بلند شدند، يک اجتماعي تشکيل دادند، آمدند اينجا سر راه حاکم و زمامدار وقت را گرفتند، او از دست اينها فرار کرد، رفت در کاخش مخفي شد! رفتند آن طرف، فراش‌باشي‌هاي دستگاه حکومت، اينها را کتک زدند.

 حالا يک عده‌اي خيال مي‌کنند زن تا وقتي که بي‌حجاب نباشد، بي‌اخلاق نباشد، نمي‌تواند در ميدان‌هاي گوناگونِ اجتماعي و سياسي وارد شود. در همين انقلاب خود ما، در بعضي از نقاط کشور، زن‌ها زودتر از مردها اجتماع راه انداختند، در خيابان‌ها حرکت راه انداختند و مقابله کردند؛ که ما اطلاع قطعي داريم.

 آن زمان با چادر و چاقچور وارد ميدان شده بودند. اکثر قريب به همه‌ شماها چاقچور را نديده‌ايد. چادر و چاقچور و روبند، نوع بسته‌ حجاب اسلامي - ايراني بود. با آن حالت، اين‌ها وارد اين ميدان شدند. حالا يک عده‌اي خيال ميکنند زن تا وقتي که بي‌حجاب نباشد، بي‌اخلاق نباشد، نمي‌تواند در ميدان‌هاي گوناگونِ اجتماعي و سياسي وارد شود. در همين انقلاب خود ما، در بعضي از نقاط کشور، زن‌ها زودتر از مردها اجتماع راه انداختند، در خيابان‌ها حرکت راه انداختند و مقابله کردند؛ که ما اطلاع قطعي داريم؛ در دوران انقلاب همين جور، در مبارزات گوناگون بعد از پيروزي انقلاب همين جور، در جنگ تحميلي همين جور.

هم براي حفظ عزت کشور و پيشرفت کشور، وضع حجاب را، وضع عفاف را، وضع تقيدات و پايبندي را خانم‌ها بايد مراقبت کنند؛ اين وظيفه است. خودنمائي و جلوه‌فروشي، يک لحظه است و آثار سوء آن براي کشور، براي جامعه، براي اخلاق، حتّي براي سياست، آثار مخرب و ماندگار است؛ در حالي که ملاحظه‌ عفاف، ملاحظه‌حدود شرعي در رفتار و حرکات بانوان، اگر چنانچه سختي‌اي داشته باشد، سختيِ کوتاهي است، اما آثارش، آثار عميق و ماندگاري است. خود خانم‌ها خيلي بايد مراقبت کنند مسئله‌ حجاب را، مسئله‌ عفاف را؛ وظيفه‌ آنهاست، افتخار آنهاست، شخصيت آنهاست.

 حجاب مايه‌ تشخص و آزادي زن است؛ برخلاف تبليغات ابلهانه و ظاهربينانه‌ ماديگرايان، مايه‌ اسارت زن نيست. زن با برداشتن حجاب‌هاي خود، با عريان کردن آن چيزي که خداي متعال و طبيعت پنهان بودن آن را از او خواسته، خودش را کوچک مي‌کند، خودش را سبک مي‌کند، خودش را کم‌ارزش مي‌کند. حجاب وقار است، متانت است، ارزشگذاري زن است، سنگين شدن کفه‌ آبرو و احترام اوست؛ اين را بايد خيلي قدر دانست و از اسلام بايد به خاطر مسئله‌ حجاب تشکر کرد؛ اين جزو نعمت‌هاي الهي است.(متن کامل بيانات اينجا)

"حجاب و عفاف" در بيانات امام خميني(ره)

مصاحبه امام خميني(ره) با کرک‌کروفت درباره اسلام (صحيفه امام ج? ص???)

تبليغات سوء شاه و کساني که با پول شاه خريده شده‌اند، چنان موضوع آزادي زن را براي مردم مشتبه کرده‌اند که خيال مي‌کنند فقط اسلام آمده است که زن را خانه نشين کند؛ چرابا درس خواندن زن مخالف باشيم؟ چرا با کار کردن زن مخالف باشيم؟ چرا زن نتواندکارهاي دولتي انجام دهد؟ چرا با مسافرت کردن زن مخالفت کنيم؟ زن، چون مرد درتمام اين‌ها آزاد است؛ زن هرگز با مرد فرقي ندارد. آري در اسلام زن بايد حجاب داشته باشد، ولي لازم نيست که چادر باشد، بلکه زن مي‌تواند هر لباسي را که حجابش را به وجود آورد اختيار کند؛ ما نمي‌توانيم و اسلام نمي‌خواهد که زن به عنوان يک شيء و يک عروسک در دست ما باشد؛ اسلام مي‌خواهد شخصيت زن را حفظ کند و از او انساني جدي و کارآمد بسازد؛ ما هرگز اجازه نمي‌دهيم تا زنان فقط شيئي براي مردان و آلت هوسراني باشند. (متن کامل بيانات اينجا)
 
مصاحبه امام(ره) با خبرنگار فرانسوي درباره حوادث و اوضاع آينده ايران (ج? ص ???)

حجاب به معناي متداول ميان ما، که اسمش حجاب اسلامي است، با آزادي مخالفتي ندارد؛ اسلام با آنچه خلاف عفت است مخالفت دارد؛ و ما آنان را دعوت مي‌کنيم که به حجاب اسلامي روآورند. و زنان شجاع ما ديگر از بلاهايي که غرب به عنوان تمدن به سرشان آورده است به ستوه آمده‌اند و به اسلام پناهنده شده‌اند.(متن کامل بيانات اينجا)


سخنراني در جمع اعضاي ايراني کنفرانس نيمه دهه زن در کپنهاک «کشف حجاب»(صحيفه امام ج?? ص???)

شايد شما هيچ کدامتان يادتان نباشد که آن وقت چه کردند، کوچک بوديد؛ اما من تلخي اين کشف حجابي که اين‌ها کردند و اسمشان را بعدا "آزاد زنان و آزاد مردان" «پسر رضاخان گذاشت،»  من تلخي‌اش باز در ذائقه‌ام هست. شما نمي‌دانيد چه کردند با اين زن‌هاي محترمه و چه کردند با همه قشر‌ها. الزام مي‌کردند هم تجار را، هم کسبه جز را، هم روحانيت را، هر جا زورشان مي‌رسيد به اينکه مجلس بگيريد و زن‌هاتان را بياوريد درمجلس، بياوريد در مجلس عمومي، آن وقت اگر اين‌ها تخلف مي‌کردند، کتک دنبالش بود، حرف دنبالش بود، همه چيز‌ها و حرف‌ها بود. و اين‌ها مي‌خواستند زن را وسيله قراربدهند از براي اينکه سرگرمي حاصل شود براي جوان‌ها و در کارهاي اساسي اصلا واردنشود. خانم‌ها وظايف اجتماعي خودشان را و وظايف ديني خودشان را عمل بکنند و عفت عمومي را حفظ بکنند و روي آن عفت عمومي کارهاي اجتماعي و سياسي را انجام بدهند، نه مثل سابق که فرض کنيد اين‌ها يک زني را هم وارد مي‌کردند در مجلس، اما چه زني بود و چه کار مي‌خواست بکند. حالا هم وارد شدند بعضي خانم‌ها در مجلس، اين ورود غير آن ورود است، آن يک ورودي بود، اين هم يک ورود. آن‌ها مجالس داشتند، روز زن داشتند؛ روزي که براي کشف حجاب بود.(متن کامل بيانات اينجا)

پيام به مهاجرين جنگ تحميلي «لزوم صبر و استقامت» (صحيفه امام ج?? ص???)

احتمالا قضيه مبارزه با حجاب زنان مسلمان در فضاي آموزشي، حرکتي انحرافي براي کمرنگ کردن جلوه عظيم دفاع جهان اسلام از رسول اکرم – صلي الله عليه و آله وسلم – مي‌باشد. گر چه خود اين واقعه هم از دردهايي است که ملت‌هاي اسلامي گرفتار آن شده‌اند که چگونه در دنياي به اصطلاح آزاد، الزام زنان و دختران مسلمان به رفع حجاب عين دموکراسي است و فقط ما که گفته‌ايم کسي که به پيغمبر اسلام – صلي الله عليه و آله وسلم – توهين کند و اجماع فقهاي مسلمين فتوا به اعدام آن مي‌دهند، خلاف آزادي است! راستي چرا دنيا در برابر کسي که اجازه ندهد تا دختران مسلمان به دلخواه خود با پوشش اسلامي در دانشگاه‌ها درس بخوانند يا تدريس کنند، ساکت نشسته است؟ جز اين است که تفسير و تاويل آزادي و استفاده از آن در اختيار کساني است که با اساس آزادي مقدس مخالفند؟ امروز خداوند ما را مسئول کرده است، نبايد غفلت نمود. امروز باجمود و سکون و سکوت بايد مبارزه کرد و شور و حال حرکت انقلاب را پا برجا داشت. من باز مي‌گويم همه مسئولان نظام و مردم ايران بايد بدانند که غرب و شرق تا شما را ازهويت اسلاميتان – به خيال خام خودشان – بيرون نبرند، آرام نخواهند نشست.(متن کامل بيانات اينجا)


جالب است بدانيد، حجاب و عفاف در اسلام حدو مرز نمي‌شناسد، چراکه امروز آوازه آن را در کشورهاي غير اسلامي نيز مشاهده مي‌کنيم، زماني که هنرپيشه هاليوودي علي‌رغم از دست دادن شغل خود به حجاب و اسلام رو مي‌آورد و رَپِر معروف فرانسوي با وجود هجمه‌هاي شديد از سوي شبکه‌هاي مجازي به خاطر حقيقت نهفته در اسلام حجاب را با هيچ چيز عوض نمي‌کند، متوجه مي‌شويد که فرهنگ حجاب و عفاف اسلامي چگونه غرب را احاطه كرده است + فيلم و عكس


عزم ملي را نبايد تنها در چند شعار و کلمات زيبا جستجو کرد؛ ملت ايران تاکنون نشان داده است در پي تحقق آرمان‌هاي انقلاب‌اسلامي هميشه پيرو و مطيع اوامر رهبري بوده است. ايشان با پرهيز از هرگونه شعار‌زدگي مديريت جهادي را راهکار اصلي تبلور عزم ملي با بهره‌گيري از فرهنگ مردم دانستند؛ نقشه راه ترسيم شده از سوي "معظم‌له" خود مسير عبور کرده است؛انقلاب اسلامي هم مي‌تواند با حرکت جهادگونه و خالصانه جناح فرهنگي مومن عظمت‌هاي مکنون در هستي را به نمايش بگذارد و همه‌ معادلات را به نفع جبهه‌ توحيد تغيير دهد و اين امر به فرموده‌ رهبر فرزانه‌ انقلاب شدني است، حتي اگر همه‌ گزينه‌ها روي ميز باشد. 

"مديريت جهادي" عنصر کليدي شعار سال 93 هرچند اصطلاحي جديد در ادبيات انقلابي ما نيست اما انصافا مديريتي است که تنها در مقطع دفاع مقدس بارها با آن مواجه بوده‌ايم‌. مديريتي که با رهبري امام خميني(ره) توانست به خوبي در مقطع دفاع مقدس کشور را از پرتگاه جنگ که استکبار جهاني ايران را به سمت آن کشانده بود نجات دهد و کارآيي خود را به خوبي نشان داده است؛ شايد بکار گيري واژه جهاد نشان و اشاره از يک واقعيت مهم باشد که امروز هم نوعي ديگري جنگ بر اين انقلاب و کشور و مردم تحميل شده است که بايستي همچون دفاع مقدس با يک مديريت جهادي به مقابله و برخورد با آن پرداخت.

منبع باشگاه خبرنگاران جوان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس